fredag 5 april 2013

Nytt delmål!

Nu är det dags för lite sunt viktprat.

Jag har bättrat mig med sötsakerna men är inte helt fri. Men jag har lovat mig själv nu att jag ska bli hårdare mot mig själv och försöka dra ner på intaget av onyttigheter ytterligare. Mina största bovar är ju nu kakor och glass även om jag gör egen glass, vilket i och för sig var någon vecka sedan. Men nu ska jag skärpa till mig ännu mer.

Jag ska försöka att komma igång och röra på mig mer då jag knappt rör mig alls. Vi har Wii så jag skulle kunna dansa, har Zumba på dvd så jag
kan dansa där med. Sedan har jag ju vår crosstrainer som samlar damm i vardagsrummet. Sedan har jag mina stavar som längtar efter att få komma ut.

Men jag bestämmer inte när eller hur det blir av för jag vet själv att jag kommer att bryta det direkt. Så det får ta den tid det tar.

Jag har lärt mig att detta sätt är det bästa för mig. Andra gånger jag försökt att gå ner så har jag slutat med allt på direkten och börjat röra mig och det har inte hållit och PANG så var man tillbaka på ruta ett igen.

Där jag gick på min terapi så var vi några patienter som fick chansen att börja i en grupp som skulle ge oss ett sundare liv. Vi träffades 10 gånger där vi tipsade och peppade varandra och jag lyckades gå ner 5 kg men gruppen tog slut och vi fick inget mer stöd och vikten rusade upp igen. Vi var några som klagade på detta men det lyssnades inte på direkt utan dom startade en ny grupp med andra patienter, sedan rann det nog ut ur sanden. Vi behövde mer stöd än så då alla inte klarar det själv. Just nu är jag rysligt förvånad över vad jag klarar, att hålla mig fri från godiset så länge trodde jag aldrig att jag skulle kunna.

Igår på terapin så vägde jag mig då det skrivits en remiss till Obesita-kliniken och med kläder och skor vägde jag 121kg. Så jag funderar på att vänta lite till så ska jag väga mig på vågen här hemma fast utan kläder, som jag gjorde när jag skriv in min vikt här första gången. Mitt första delmål är ju 120kg, och sist jag vägde mig så ville jag inte tro på resultatet då den visade 120.3 med kläder.

Och en annan sak jag lärt genom åren är att inte väga mig hela tiden då man lätt stirrar sig blind på den och tröstäter för att inget händer. Så jag väger mig när jag känner att det kan vara dags.


3 kommentarer:

  1. Ja den där vågen-skrället kan verkligen sänka en och skapa ångest!

    SvaraRadera
  2. Hej! Roligt att du vill förändra din liv. Själv är jag inte överviktig, men mycket intresserat av nyttig mat och hälsa. Ta en titt hos mig , du kanske hittar lite inspiration

    SvaraRadera
  3. Om du har Facebook så gå med i den här viktgruppen för pepp och stöd: https://www.facebook.com/groups/305245132905203/ :-)

    SvaraRadera

-

-