torsdag 21 november 2013

Moment 22!

Oj vad jag promenerar till och från sonens skola varje morgon. Jag blir hur svettig som helst då min kropp är helt ovan av detta. När jag kommer hem igen så kan jag i stort sett vrida ur tröja och bh. Det bevisar att jag rör på mig men hur kul är det att drypa av svett varje dag?  Jag hoppas att det går över snart då jag inte kan gå någonstans förutom direkt hem.

Jag har under veckan hamnat i moment 22 gällande förnyelse av recept på min medicin. I våras fick jag sluta på psykiatrin mot min vilja.  Det skickades en remiss till vårdcentralen som bad mig höra av mig om ca 8-9 veckor. Jag missade att höra av mig inom dom veckorna och ringde för sent. Jag ringde dom då för provtagningen till Obesitasmottagningen och nämnde tidigare remiss. Fick lite skäll för det men hon kunde lägga remissen ihop med provtagning remissen.  När jag sedan träffar läkare om provsvaren så är hela det besöket så konstigt så den andra remissen tänker ingen på.  Har bloggat om det besöket här.

Nu börjar det bli lite bråttom med att förnya mitt recept så jag kontaktar en ny vårdcentral i närheten där jag bor. Eftersom jag inte är listad där och dom inte har mina papper så kan dom ej hjälpa mig. Vänder mig då till psykiatrin men blir på vägen dit stoppad av kontaktpunkten som svarar i telefonen för psykiatrin. Dom vägrade släppa mig vidare eftersom jag inte är patient där längre. Inte klokt!  Jag vill inte tillbaka till den där läkaren som jag träffade sist så jag hoppades på en ny remiss till det nya stället. Men ack vad jag bedrog mig!  Min sambo körde mig till psykiatrin där jag lämnade ett meddelande till den person som jag har gått på terapi hos i 10 år.

Det har gått 1 vecka nu och personen har inte hört av sig. Skit i hjälpen med medicinen! Men hon kunde höra av sig och säga att det inte går osv. Det gör så ont i mig att veta att den personen som jag har vänt in och ut på mig inför i 10 år inte bryr sig om att hjälpa mig att skaffa en ny remiss. Det gör mig så jävla besviken och ledsen.

Igår bet jag i det sura äpplet och ringde upp den vårdcentralen som har remissen och försökte få en ny tid.  Hon hittade inte remissen men gav mig en ny tid. Även hon tyckte att jag borde ha fått hjälp med en ny remiss. Nu får jag visserligen vänta i en månad för besöket men det blir nog bra ändå.

Men jag kan ha rört till det ändå mer då jag listade mig på den nya vårdcentralen flera dagar tidigare innan jag fick en tid.

Ja jag kan ha rört till det för mig ändå mer fortsättning följer ..........

2 kommentarer:

  1. Jag förstår verkligen att det känns jobbigt för dig, men du är duktig som kämpar på ändå!! Skickar en STOR KRAM till dig!! :-) / Maria

    SvaraRadera

-

-