OMG! Hur goda som helst enligt mig själv!
Jag har torkat dom så dom är riktigt torra och knapriga precis som jag vill ha det.
Så här gjorde jag:
- Jag valde att behålla skalet på vilket är en smaksak. Fast när jag äter äpplen som vanligt så skalar jag dom.
- Jag tog bort kärnhuset så gott jag kunde med en potatisskalare.
- Skivade sedan äpplet i så tunna skivor som möjligt
- Kollar skivorna om det finns kärnhus kvar och skär bort det.
- Lägger skivorna på en plåt med ugnspapper på.
- Kryddar med kanel på båda sidor av varje äpple skiva.
- In i ugnen med ca 50 grader. Hur länge man vill ha dom i ugnen är egentligen en smaksak. Jag ville ha dom så knapriga som möjligt så dom var nog inne i 8 timmar.
Två tips!
- Vänd på äpplena lite då och då så dom torkar mer jämnt.
- Att slippa få äpplena att bli bruna så kan man pensla varje äppleskiva med citron eller med en blandning av askorbinsyra och vatten. 1 tesked askorbinsyra och 2 dl vatten.
Jag själv brydde mig inte om att pensla på citron då jag ingen hade hemma och jag lär nog inte göra det heller då jag inte tycker dom blev så farligt bruna.
Men riktigt mumsiga blev dom och jag får svårt att sluta äta när jag väl har börjat så jag gör just nu lite mer för jag vet att barnen blir sura på mig om dom inget får.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar