torsdag 5 juni 2014

Medicinska delen är över

Student igår och läkare idag ...

I förmiddags var vi hos skolläkaren vilket sonen inte vill, men det började bra då det visade sig att min son har pratat en del med läkaren på skolgården, så han blev glatt överraskad över att det var en person han kände igen.

Vi svarade på lite frågor som läkaren hade och så blev det ju dags för att bli undersökt, sonen ursäktade sig för att gå på toaletten. Men han gick inte dit och kom inte självmant tillbaka. Hans pappa fick leta rätt på honom och jag satt kvar. Skolsyster berättade då att sonen tidigare idag hade frågat henne om hon och läkaren skulle göra så att han fick byta skola ...

Sonen kom och läkaren sa att han inte alls kommer att behöva byta skola utan att undersökningen är för att hjälpa. Sonen bad skolsystern att lämna rummet om han skulle ta av sig och han ville inte ta av sig byxorna. Och det gick bra, då läkaren bemötte min son väldigt bra och skolsystern lämnade rummet. Så det gick bra och nu behöver min son inte oroa sig mer för denna dagen och nu har vi bara den psykologiska delen kvar. Och där vet sonen redan lite hur det går till då han har varit där innan och gjort andra tester.

Men en sak sa läkaren att han tror att det som är med vår son kan vara mer åt autistiska hållet. Men den psykologiska delen kommer att visa det om så är fallet.

Jag vet det är ingen idé att säga, tycka eller tro något just nu, men det känns som att vi äntligen börjar se slutet på denna långa tunneln vi har haft under många år nu.

Min lilla underbara prins ...


2 kommentarer:

  1. Skönt att det kommit igång. Kram

    SvaraRadera
  2. Ja det är det verkligen, men önskar bara att det var klart för länge sedan då han har förlorat så himla mycket tid redan.

    SvaraRadera

-

-